Kenapa Kita Perlukan Lacto-Berry
Rabu 10hb. September 2014 6.32pm
Probiotik adalah bakteria baik yang tinggal di saluran usus gastro kita (GI) . Ia sangat bermanfaat kepada kita. Ia dapat bantu kurangkan alahan , mencegah sembelit, hatta meningkatkan sistem imun dan mencegah kanser kolorektal. Ini disebabkan oleh sifatnya yang boleh mengawal keseimbangan mikrob dalam usus dan menggalakkan pertumbuhan bakteria sihat di situ. Syarikat Shuang Hor telah melancarkan produk bio-teknologi baru yang dikenali sebagai lacto-Berry. Ia adalah satu formula yang terdiri daripada sebatian probiotik terpilih (terutamanya bakteria asid laktik) dari Eropah bersama-sama dengan 3 jenis beri. Terdapat sekurang-kurangnya 2 bilion probiotik didalam setiap paket lacto-Berry. Ciri khas - ia dirumus menggunakan teknologi multi-bersalut yang unik untuk melindungi probiotik . Oleh itu, probiotik didalam Lacto-Berry mampu bertahan didalam keadaan berasid kuat jus gastrik dan hempedu dalam perut kita dan juga mampu bertahan didalam haba badan. Ini menjadikan Lacto-Berry berkualiti tinggi dan luarbiasa berbanding dengan produk probiotik di pasaran.
Probiotik lacto-Berry mempunyai jangka hayat yang panjang kerana lapisan luarnya adalah makanan untuknya. Ini menjamin keutuhan dan kestabilan probiotik ini, supaya ia mampu tahan lasak dibawa sehingga ke saluran GI kita hidup2 justeru mampu berffungsi.
Ramuan Utama dan Keberkesanan daripada lacto-Berry Bifidobacterium Lactis (L-bentuk) - meningkatkan keasidan dalam saluran GI, dengan itu membendung percambahan bacteria berbahaya lalu menggalakkan penghadaman dan penyerapan bahan2 tenusu . Ia juga mengurai serat dan oligosakarida yang susah dihadam . Bifidobacterium longum (L-bentuk) - melegakan sembelit dan diarrhea, menghasilkan vitamin B-kumpulan lain dan enzim yang membantu dalam penghadaman (larut dan menyerap nutrien) .- menghalang cirit-birit yang disebabkan oleh antibiotics, menentang jangkitan dan menyelaraskan ketidakseimbangan didalam sistem GI kita. Ia juga berdaya mengurangkan risiko cancer, mengekalkan keseimbangan flora dalam saluran GI kerana mereka membiak dengan cepat. Isomalt yang terdapat didalam Lacto-Berry ialah pengganti gula yang selamat dimakan oleh pesakit kencing manis. Ia menghalang sembelit kerana ia merangsang aktiviti GI untuk terus melembutkan najis . Ia juga menggalakkan pertumbuhan pesat Bifidobacterium dan meningkatkan kesihatan saluran GI. Anthocyanidin yang terkandung dalam serbuk Cranberry mencegah E.Coli daripada melekat didinding saluran kencing oleh itu menjauhkan jangkitan saluran kencing. 80% hingga 90% daripada jangkitan saluran kencing adalah disebabkan oleh E.Coli. Serbuk raspberry cegah sembelit kerana ia meningkatkan kandungan serat. Serbuk blueberry menghapuskan radikal bebas, dengan itu adalah berkesan sebagai anti-penuaani. Ia dapat mengekalkan kemudaan saluran GI dan menggalakkan penghapusan bahan buangan badan kita.
Siapa yang memerlukan lacto-Berry ? Pendek kata - semua orang!
- Wanita hamil - ia memberikan sistem imun yang lebih kuat untuk bayi, dengan itu mengurangkan peluang mereka mendapat ralahan apabila mereka membesar.
- Bayi-bayi yang tidak diberi susu ibu, untuk membantu mereka mencerna makanan yang lebih baik dan meningkatkan sistem imun mereka.
- Orang sakit atau tanpa penyakit.
- Orang yang menghadapi tekanan setiap hari.
- Pesakit selepas rawatan perubatan, kerana ia membantu mengurangkan kesan sampingan ubat.
Disyorkan mengambil setiap hari kerana bakteria tidak tinggal lama dalam saluran GI , oleh itu ia perlu bekalkan semula setiap hari untuk memastikan persekitaran saluran GI sentiasa elok . Makan selepas setiap makan .Ia tidak boleh bercampur dengan air panas atau minuman bergas .
Probiotik adalah bakteria baik yang tinggal di saluran usus gastro kita (GI) . Ia sangat bermanfaat kepada kita. Ia dapat bantu kurangkan alahan , mencegah sembelit, hatta meningkatkan sistem imun dan mencegah kanser kolorektal. Ini disebabkan oleh sifatnya yang boleh mengawal keseimbangan mikrob dalam usus dan menggalakkan pertumbuhan bakteria sihat di situ. Syarikat Shuang Hor telah melancarkan produk bio-teknologi baru yang dikenali sebagai lacto-Berry. Ia adalah satu formula yang terdiri daripada sebatian probiotik terpilih (terutamanya bakteria asid laktik) dari Eropah bersama-sama dengan 3 jenis beri. Terdapat sekurang-kurangnya 2 bilion probiotik didalam setiap paket lacto-Berry. Ciri khas - ia dirumus menggunakan teknologi multi-bersalut yang unik untuk melindungi probiotik . Oleh itu, probiotik didalam Lacto-Berry mampu bertahan didalam keadaan berasid kuat jus gastrik dan hempedu dalam perut kita dan juga mampu bertahan didalam haba badan. Ini menjadikan Lacto-Berry berkualiti tinggi dan luarbiasa berbanding dengan produk probiotik di pasaran.
Lacto-Berry |
Ramuan Utama dan Keberkesanan daripada lacto-Berry Bifidobacterium Lactis (L-bentuk) - meningkatkan keasidan dalam saluran GI, dengan itu membendung percambahan bacteria berbahaya lalu menggalakkan penghadaman dan penyerapan bahan2 tenusu . Ia juga mengurai serat dan oligosakarida yang susah dihadam . Bifidobacterium longum (L-bentuk) - melegakan sembelit dan diarrhea, menghasilkan vitamin B-kumpulan lain dan enzim yang membantu dalam penghadaman (larut dan menyerap nutrien) .- menghalang cirit-birit yang disebabkan oleh antibiotics, menentang jangkitan dan menyelaraskan ketidakseimbangan didalam sistem GI kita. Ia juga berdaya mengurangkan risiko cancer, mengekalkan keseimbangan flora dalam saluran GI kerana mereka membiak dengan cepat. Isomalt yang terdapat didalam Lacto-Berry ialah pengganti gula yang selamat dimakan oleh pesakit kencing manis. Ia menghalang sembelit kerana ia merangsang aktiviti GI untuk terus melembutkan najis . Ia juga menggalakkan pertumbuhan pesat Bifidobacterium dan meningkatkan kesihatan saluran GI. Anthocyanidin yang terkandung dalam serbuk Cranberry mencegah E.Coli daripada melekat didinding saluran kencing oleh itu menjauhkan jangkitan saluran kencing. 80% hingga 90% daripada jangkitan saluran kencing adalah disebabkan oleh E.Coli. Serbuk raspberry cegah sembelit kerana ia meningkatkan kandungan serat. Serbuk blueberry menghapuskan radikal bebas, dengan itu adalah berkesan sebagai anti-penuaani. Ia dapat mengekalkan kemudaan saluran GI dan menggalakkan penghapusan bahan buangan badan kita.
Siapa yang memerlukan lacto-Berry ? Pendek kata - semua orang!
- Wanita hamil - ia memberikan sistem imun yang lebih kuat untuk bayi, dengan itu mengurangkan peluang mereka mendapat ralahan apabila mereka membesar.
- Bayi-bayi yang tidak diberi susu ibu, untuk membantu mereka mencerna makanan yang lebih baik dan meningkatkan sistem imun mereka.
- Orang sakit atau tanpa penyakit.
- Orang yang menghadapi tekanan setiap hari.
- Pesakit selepas rawatan perubatan, kerana ia membantu mengurangkan kesan sampingan ubat.
Disyorkan mengambil setiap hari kerana bakteria tidak tinggal lama dalam saluran GI , oleh itu ia perlu bekalkan semula setiap hari untuk memastikan persekitaran saluran GI sentiasa elok . Makan selepas setiap makan .Ia tidak boleh bercampur dengan air panas atau minuman bergas .
Ulasan
Catat Ulasan